Ajankohtaista tietoa Tukiliiton toiminnasta

Tässä sinulle tietoa Tukiliiton toiminnasta tänä keväänä. Toivottavasti jaat tietoa toiminnasta oman yhdistyksesi viestintäkanavissa, niin perheille kuin kehitysvammaisille henkilöillekin. Liiton kevääksi suunnitellut toiminnat on koottu ajankohtaistiedotteeseen, joka löytyy liiton kotisivuilta  https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/tukiliiton-poikkeustilanne-kooste/

Nyt haluaisin mainita erityisesti kolmesta laajennetusta tai uudesta toimintamuodosta:

Tukiliiton maksuton lakineuvonta palvelee, ja puhelinaikoja lisätään tarpeen mukaan. Ota yhteys: , tai puhelimitse, katso tarkemmat yhteystiedot: www.tukiliitto.fi/tuki-ja-neuvot/lakineuvonta. Lakineuvonta seuraa jatkuvasti valtioneuvoston, STM:n ja THL:n koronatiedotusta. Kokoamme ja päivitämme tietoa sivustollamme: www.tukiliitto.fi/tuki-ja-neuvot/oppaat-ja-materiaalit/koronakysymyksia-lakimies-vastaa

Kohtaa mut -puhelin palvelee nuoria ja aikuisia kehitysvammaisia, jos he tuntevat itsensä yksinäiseksi tai kaipaavat juttuseuraa. Puhelinnumero on 0400 878781 ja siihen vastaa Tukiliiton työntekijä arkipäivisin kello 15–18. Puhelin on lisämaksuton.

Kaikille avoin Kohtaa mut -verkkokahvila tiistaisin klo 17–19. Kahvilassa voi kirjoittaen keskustella itsellesi ja perheellesi tärkeistä asioista. Keskustelua ohjaavat Tukiliiton työntekijät. Tukinet-chat: tukiliitto.fi/tapahtuma/chat-ryhmakeskustelu-kaikille-avoin-verkkokahvila-tukinetissa-2

Toukokuuhun on suunniteltu Tiedä oikeudet -verkkokoulutuksia peruuntuneiden koulutusten tilalle. Ne pidetään 5.5. klo 17–18 Palvelusuunnitelma tutuksi, 7.5. klo 17–18 Erityishuolto-ohjelma (EHO) tutuksi ja 13.5. klo 17–18 Henkilökohtainen apu tutuksi. Työn alla on myös opas yhdistystoiminnan muutoksiin, kuten etäkokousten pitämiseen.

Kaikki Kehitysvammaisten Tukiliiton paikan päällä järjestettävät kurssit, koulutukset, vertaistapaamiset ja tilaisuudet on peruttu 30.5.2020 asti. Tietoa muista palveluista ja toiminnoista saat seuraamalla tapahtumakalenteria: www.tukiliitto.fi/toiminta/tapahtumat, some-kanavia tai uutiskirjeitä https://uutiskirje.tukiliitto.fi/

Pidetään huolta toisistamme!

Lea Vaitti

Kansalaistoiminnan päällikkö

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

puhelin 050 5288 386