Syksyn kokkikerhon aikataulu muuttunut!

Kokkikerhon aikataulu oli ilmoitettu postissa tulleessa jäsenkirjeessä virheellisesti.

Kokkikerho kokoontuu siis 19.10. –14.12. maanantaisin klo 18-19.30 yhteensä 9 krt (eikä torstaisin kuten tiedotteessa oli ilmoitettu)

Pahoittelut tästä!

Kerhot ja kesäleiri peruutettu, kevätkokous siirtyy

Koronaepidemiasta johtuen kaikki kerhot ovat tauolla loppukevään eikä Kukonnotkon kesäleiriä järjestetä tänä vuonna.  Lisäksi yhdistyksen kevätkokous siirtyy myöhempään ajankohtaan. Myös jäsentiedottteen Kultaiset Tulppaanit ilmestyminen siirtyy.

Ajankohtaista tietoa Tukiliiton toiminnasta

Tässä sinulle tietoa Tukiliiton toiminnasta tänä keväänä. Toivottavasti jaat tietoa toiminnasta oman yhdistyksesi viestintäkanavissa, niin perheille kuin kehitysvammaisille henkilöillekin. Liiton kevääksi suunnitellut toiminnat on koottu ajankohtaistiedotteeseen, joka löytyy liiton kotisivuilta  https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/tukiliiton-poikkeustilanne-kooste/

Nyt haluaisin mainita erityisesti kolmesta laajennetusta tai uudesta toimintamuodosta:

Tukiliiton maksuton lakineuvonta palvelee, ja puhelinaikoja lisätään tarpeen mukaan. Ota yhteys: , tai puhelimitse, katso tarkemmat yhteystiedot: www.tukiliitto.fi/tuki-ja-neuvot/lakineuvonta. Lakineuvonta seuraa jatkuvasti valtioneuvoston, STM:n ja THL:n koronatiedotusta. Kokoamme ja päivitämme tietoa sivustollamme: www.tukiliitto.fi/tuki-ja-neuvot/oppaat-ja-materiaalit/koronakysymyksia-lakimies-vastaa

Kohtaa mut -puhelin palvelee nuoria ja aikuisia kehitysvammaisia, jos he tuntevat itsensä yksinäiseksi tai kaipaavat juttuseuraa. Puhelinnumero on 0400 878781 ja siihen vastaa Tukiliiton työntekijä arkipäivisin kello 15–18. Puhelin on lisämaksuton.

Kaikille avoin Kohtaa mut -verkkokahvila tiistaisin klo 17–19. Kahvilassa voi kirjoittaen keskustella itsellesi ja perheellesi tärkeistä asioista. Keskustelua ohjaavat Tukiliiton työntekijät. Tukinet-chat: tukiliitto.fi/tapahtuma/chat-ryhmakeskustelu-kaikille-avoin-verkkokahvila-tukinetissa-2

Toukokuuhun on suunniteltu Tiedä oikeudet -verkkokoulutuksia peruuntuneiden koulutusten tilalle. Ne pidetään 5.5. klo 17–18 Palvelusuunnitelma tutuksi, 7.5. klo 17–18 Erityishuolto-ohjelma (EHO) tutuksi ja 13.5. klo 17–18 Henkilökohtainen apu tutuksi. Työn alla on myös opas yhdistystoiminnan muutoksiin, kuten etäkokousten pitämiseen.

Kaikki Kehitysvammaisten Tukiliiton paikan päällä järjestettävät kurssit, koulutukset, vertaistapaamiset ja tilaisuudet on peruttu 30.5.2020 asti. Tietoa muista palveluista ja toiminnoista saat seuraamalla tapahtumakalenteria: www.tukiliitto.fi/toiminta/tapahtumat, some-kanavia tai uutiskirjeitä https://uutiskirje.tukiliitto.fi/

Pidetään huolta toisistamme!

Lea Vaitti

Kansalaistoiminnan päällikkö

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

puhelin 050 5288 386

 

 

 

Vertaistukiryhmä nuorille alkaa syksyllä 2020

Oletko tällä hetkellä alle 29-vuotias?
Oletko saanut kehitysvamma-diagnoosin yli 10-vuotiaana?

Tervetuloa juttelemaan ja viettämään aikaa toisten samassa tilanteessa olevien nuorien kanssa 😊

Vertaistukiryhmä aloittaa toiminnan Hiekkaharjussa nuorisotila 36:ssa. Toimintaa järjestetään 6 kertaa keskiviikkoisin klo 17-19.
Hiekkaharjun nuorisotilan osoite on Leinikkitie 36. Perille pääset busseilla 619, 631, 641, 574, 623K.

Ryhmässä on tarjolla kahvia ja teetä keskustelun lisäksi 😊

Ryhmän tukena toimivat Virve Bäckström ja Hanna Laakkonen.
Ilmoittautumiset Virvelle p. 0405429594 soittamalla, tekstiviestillä tai whatsapp-viestillä.

Ryhmä on Vantaan kehitysvammaisten tuki ry:n järjestämää toimintaa.

Vertaistukiryhmä nuorille

 

Vammaispalvelujen toimisto on muuttanut

Vammaispalvelujen toimisto on muuttanut Karsikkokujalta Myyrmäkeen ja samassa yhteydessä toimiston nimi muuttui.
Uusi nimi on Vammaisten asiakasohjaus.
Uusi osoite on Rajatorpantie 8 A, 01600 Vantaa.

Rajatorpantiellä ei ole asiakasvastaanottoa. Asiakastapaamiset sovitaan etukäteen ja ne toteutetaan joko kotikäynteinä tai sovitusti eri puolilla Vantaata sijaitsevissa vastaanottotiloissa. Tiloja sovittuihin tapaamisiin on mm. Korsossa, Koivukylässä, Tikkurilassa ja Myyrmäessä.

Palvelut ja tuet määräytyvät palvelutarpeen arvionnin sekä vammaispalvelulain ja kehitysvammalain perusteella. Vammaispalvelut pohjautuvat maamme vammaispoliittisiin linjauksiin ja Vantaan vammaispoliittiseen ohjelmaan.

Siirry sivuille tästä