Vantaa-kanava etsii haastateltavia

Suomessa järjestetään kuntavaalit kesäkuussa.

Vantaa-kanava tekee videojuttua vaaleissa äänestämisestä ja nyt

toimittaja etsii haastateltavia.

Jos haluat, että sinua haastatellaan, laita viestiä yhdistykselle sähköpostilla

tai puhelimitse 050 591 1154.

Annamme sitten täältä yhteystietosi toimittajalle.

Tukiliiton uutiset 1.4.2021

Kela ottaa yhteyttä, jos takuueläke on jäänyt hakematta

Asiakkaan ei tarvitse itse tehdä mitään, vaan hän voi odottaa Kelan yhteydenottoa. Takuueläke on hakematta noin 9 500 eläkeläisellä.

Lue lisää ›

Tiedä oikeudet -koulutussarja huhti-toukokuussa (Teams)

Järjestämme avoimia Tiedä oikeudet -verkkokoulutuksia, joiden aiheena palvelusuunnitelma, erityishuolto-ohjelma, henkilökohtainen apu ja asuminen.

Lue lisää ›  

Tukiliitto esitti voimavararajauksen poistoa vammaislainsäädännöstä

Vammaispalvelulain uudistamista koskevassa toisessa kuulemistilaisuudessa tarkasteltiin henkilökohtaista apua sekä valmennusta ja tukea. Tukiliitto piti voimavaraedellytyksen poistamista välttämättömänä ja kannatti uuteen lakiin kaavailtua tuetun päätöksenteon palvelua.

Lue lisää ›

Omakannassa voi nyt asioida myös toisen aikuisen puolesta

Uudistuksesta huolimatta edunvalvoja ei toistaiseksi voi asioida täysi-ikäisen päämiehen puolesta Omakannassa. Hankaluutta tuo, että valtuutukseen tarvitaan sähköinen tunnistautumisväline, kuten verkkopankkitunnukset.

Lue lisää ›

Vaikuttajia Vantaalta

Vantaan Kehitysvammaisten Tuki ry:stä valitiin kaksi henkilöä tukipiirin uuteen hallitukseen:
Puheenjohtajaksi valittiin Pirjo Luokkala. Hän on terveydenhuollon maisteri, terveydenhuollon opettaja ja yrittäjä.
Hallituksen jäseneksi valittiin Kristiina Mäkelä. Hän on yhdistyksemme hallituksen pitkäaikainen ja kehitysvammaisten etuja tarmolla ja sydämellä ajava jäsen.
Lämpimät onnittelut molemmille!

Kehitysvammaisten Uudenmaan tukipiirin uusi hallitus on valittu

TIEDOTE 25.3.2021

Tukipiirin vuosikokous pidettiin keskiviikkona 24.3.2021. Kokouksessa suunniteltiin jo korona-ajan jälkeistä toimintaa. Sääntömääräisten asioiden käsittelyn lisäksi kokous valitsi uuden puheenjohtajan ja uuden hallituksen.

Puheenjohtaja: Pirjo Luokkala

Hallitus: Johanna Aaltonen, Iiro Auterinen, Reijo Mokka, Kristiina  Mäkelä, Tuija Räty, Henrik Särkkä ja Petri Virolainen.

Vuoden 2021 toiminnan painopisteenä on Uudenmaan Sote-uudistukseen vaikuttaminen. Vaikuttamistyö tapahtuu verkostoitumisen kautta.

Uudenmaan tukipiiri tiedottaa jäsenistöään osallistumis- ja vaikutamistavoista sekä saaduista vaikuttamistyön tuloksista.

– Paikallisyhdistysten jäsenten osallistaminen on nyt tekemisen keskiössä.

Toisena tekemisen painopisteenä vuonna 2021 on vammaisten koulutus-ja työllistymiskysymyksiin vaikuttaminen sekä korona-ajasta selviytymisen tukeminen. Vammaisia ihmisiä ja heidän läheisiään tuetaan yhdessä tekemisen kautta.

Uudenmaan tukipiiri on vammaisten ihmisten ja heidän läheistensä tuki arjen vaikuttamistyössä.

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan vammaisten ihmisten ja heidän läheistensä asioihin!

Pirjo Luokkala, puheenjohtaja

TUKILIITON UUTISET 

Alkaa olla aika arvioida rokotusjärjestystä uudelleen

”Vammaisten tehostetun palveluasumisen yksiköitä ei ole huomioitu kansallisessa rokotusjärjestyksessä. Näin on huolimatta siitä, että asumisyksiköissä on enemmän kontakteja ja enemmän vaikeuksia pitää yllä sosiaalista etäisyyttä kuin esimerkiksi perheissä.” Näin kirjoittaa Tukiliiton toiminnanjohtaja Risto Burman ajankohtaisesta aiheesta blogissamme.

Lue lisää ›  

Tietoa Kelan etuuksista selkokielellä

Kela on julkaissut päivitetyt selkoesitteet 2021. Uusituista esitteistä saa tietoa muun muassa asumistuesta ja lapsiperheiden etuuksista.

Lue lisää ›  
 

Haku: Taitoa tulevaan, ratkaisu- ja voimavarakeskeinen verkkovalmennus itsenäistymisvaiheessa olevien nuorten vanhemmille

Pärjääkö nuori, pärjäänkö minä? Miten tuen nuoren omia valintoja? Pystynkö päästämään irti? Mikäli haluat pohtia tarkemmin nuoruuden tärkeää kehitystehtävää sekä muuttuvaa vanhemmuuttasi henkilökohtaisten tehtävien kautta sekä yhdessä työntekijöiden ja toisten vanhempien kanssa, tämä maksuton valmennus on juuri sinulle.

Lue lisää ›

Ehdota Vuoden selväsanainen 2021 -palkinnon saajaa

Selkokielen neuvottelukunta antaa Vuoden selväsanainen -palkinnon selkokielen edistäjälle. Voit ehdottaa palkinnon saajaa 16.4.2021 asti

Lue lisää ›  

Harrastatko? Hae Tukiliiton apurahaa

Tukiliiton apurahoja myönnetään 16 vuotta täyttäneille kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille. Kevään apurahahaku päättyy 30.4. ja syksyn haku päättyy 30.10.

Lue lisää ›  

Hae ja ilmoittaudu tapahtumiin (päivittyvä lista)

Päivitämme listaa tulevista tapahtumista. Tulossa muun muassa verkkokoulutus Läheisten tuki asioiden hoitamisessa keskiviikkoiltana 24.3.2021. Koulutuksessa käsitellään pankkiasioita, edunvalvontaa ja yhteistyötä eri virallisten tahojen kanssa. Lue lisää ›

 

Kehitysvammatuki 57:n terveiset

Kehitysvammatuki 57 ry järjestää toimintaa myös muille kuin helsinkiläisille perheille.

Esimerkiksi parkkitoiminta on tarkoitettu kaikille pääkaupunkiseudulla asuville perheille, joissa on kehitysvammainen tai vastaavaa laaja-alaista tukea tarvitseva lapsi.

Parkkitoiminnan alla oleva kotiparkki on suosittu apu arkeen ja olisi hienoa, jos vantaalaiset perheet löytäisivät myös kotiparkin. 😊

Linkin alta löytyy lisää tietoa kotiparkkitoiminnastamme: https://www.kvtuki57.fi/perheille/kotiparkki Kotiparkki toimii normaalisti myös näin korona-aikana. Kotiparkki on STEA:n avustamaa toimintaa ja siksi tuntihinnat perheille on hyvin maltilliset.

Myös lasten teemapäivät (perjantai- ja lauantaiparkki) on toimintaa, jonne on tervetulleita pääkaupunkiseudun erityislapset sekä heidän sisarukset  https://www.kvtuki57.fi/perheille/lasten-teemapaivat

Järjestämme myös vertaistapaamisia erityislasten sisaruksille.

Tällä hetkellä koronarajoitusten vuoksi toimintamme on siirtynyt verkkoon, muttaheti kun on mahdollista, järjestämme taas tapahtumia, joissa voimme kohdata perheitä ja lapsia ns. livenä. Olisi hienoa, jos tavoittaisimme myös vantaalaisia perheitä.

https://www.kvtuki57.fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri

Mukavaa kevään odotusta!

Ystävällisin terveisin

Aino Raike

parkkitoiminnan koordinaattori

Kehitysvammatuki 57 ry

0405222138

www.kvtuki57.fi

 

Henkilökohtainen budjetointi -hanke Vantaalla

Tervetuloa kehittämään Vantaan vammaisten palveluja

Vantaan kaupungin HeBu-Vantaa -hankkeen tiedotus:

Tule mukaan kehittämään Vantaan vammaispalveluja. Sinä voit vaikuttaa tulevaisuuden palveluihin ja niitä koskevan lain valmisteluun.

Kysely, haastattelu ja työpajat

Osallistu kyselyyn, haastatteluun ja työpajaan.

Vastaa verkossa kyselyymme 1–14.3.2021  Pääset jakamaan ajatuksiasi nykyisistä palveluistasi tai läheisesi palveluista. Vastaaminen kestää 5–10 minuuttia.

Vastaa kyselyyn, mikäli kuulut hankkeen kohderyhmään:

 • vantaalaiset vammaispalvelujen 16–35-vuotiaat asiakkaat, joilla on VPL/SHL-päätös
 • vantaalaiset 16–18-vuotiaat vammaispalvelujen asiakkaat, jotka eivät ole peruskoulun jälkeen hakeutuneet tai eivät ole päässeet jatko-opiskelemaan
 • vantaalaisten vammaispalvelun asiakkaiden omaishoitajat: omaishoidon tuen vapaapäivien järjestämisen näkökulmasta
 • tai olet kohderyhmäläisen lähiomainen
 • Erityishuoltolain piiriin kuuluvat asiakkaat eivät kuulu tämän hankkeen asiakasryhmään, koska Vantaalla aikaisemmin pilotoidut henkilökohtaisen budjetoinnin hankkeet ovat kohdistuneet heihin.

Haastatteluissa kysymme tarkemmin mielipidettäsi nykyisistä palveluista. Kerro myös, mitä uusia palveluita toivoisit. Haastattelut järjestetään kevään aikana. Haastatteluun ja kyselyyn voit vastata nimettömänä.

Työpajoissa tarkastelemme yhdessä kyselyissä ja haastatteluissa kerrottuja ongelmia ja ideoita. Kehitämme ratkaisuja ongelmiin ja arvioimme ideoita.

Uusi hanke selvittää vammaisten tarpeita

Kysely, haastattelu ja työpajat liittyvät Vantaan kaupungin uuteen hankkeeseen. Sitä rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö, ja se liittyy lain uudistamiseen. Hankkeen nimi on HeBu-Vantaa, ja lyhenne HeBu tulee ilmauksesta henkilökohtainen budjetointi. Budjetointi tarkoittaa rahojen käytön suunnittelua.

Vammaisen oma ääni kuuluviin

Haluamme hankkeessa selvittää, miten vammaiset itse toivovat, että vammaispalvelujen rahoja käytetään.
Kysymme asiakkaiden ja heidän läheistensä ehdotuksia siitä, miten palvelut pitäisi järjestää Vantaalla.
Haluamme kiinnittää huomiota erityisesti niihin, joille ei ole löytynyt sopivia palveluja elämää helpottamaan. Ihmiset ovat itse omien palveluidensa parhaita asiantuntijoita.

Seuraa Osallistuva Vantaa -verkkosivustoa

Asiasta saat lisää tietoa osoitteesta https://osallistuvavantaa.fi/ 1.3.2021 alkaen. Sivustolla voit vastata kyselyihin ja ilmoittautua työpajoihin sekä haastateltavaksi.

Osallistuva Vantaa -sivustolla on

 • linkit kyselyihin ja kyselyjen tulokset
 • työpajoihin ilmoittautuminen ja niiden tiivistelmät
 • haastatteluihin ilmoittautuminen ja niiden tiivistelmät
 • hankekuvaukset
 • seminaarien esitelmät
 • videoita
 • kysymyksiä ja asiantuntijoiden vastauksia

Vain osallistumalla voit vaikuttaa. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Tuomo Melin
040 1866165

Projektityöntekijä Hilkka Kurri
040 6712501

 

Seurakunnan tapahtumia maaliskuussa

Hei ystävä

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa Vantaan seurakuntien kehitysvammaistyön maaliskuun toiminnasta. Toimintarajoitukset jatkuvat koronatilanteen vuoksi  Vantaan seurakunnissa edelleen vielä maaliskuun ajan. Meillä on silti mahdollista tavata etänä ja tehdä yhdessä mukavia asioita.

Aurinkoista kevättä sinulle

Toivoo

Kristiina-diakoni

 

Selkokielinen TV-jumalanpalvelus

Tervetuloa mukaan jumalanpalvelukseen su 7.3 klo 10, YLE1
Jumalanpalveluksen voi katsoa myös tallenteena Yle Areena palvelussa.

Kehitysvammaisten seurakuntalaisten kanssa toteutetussa jumalanpalveluksessa jokaisella on mahdollisuus osallistua, palvella ja auttaa.

Tuuli kääntyy -videokonsertti YouTubessa 7.3.2021 klo 18.00

Vantaan seurakunnat tarjoaa  ainutlaatuisen Tuuli kääntyy -videokonsertin YouTubessa https://youtu.be/XN8kjc5fUf4 . Konsertin voit katsoa myös tallenteena 6.4 saakka.

Artistit ovat Maksetut Viulut, Sami Asp -duo, Juhani Tikkanen sekä Kotiinpalaajat -duo.

Konsertissa nähdään neljältä upealta gospelartistilta muutaman kappaleen minikeikat

Juontajana toimii Kotiinpalaajat -yhtyeen laulaja Samuli Luomaranta.

Konsertin teema kumpuaa toivosta ja ilosta. Epävarmoina aikoina saamme luottaa, että ”vielä tuuli kääntyy, ja portit ruosteiset auki vääntyy, mun sydämessä”, kuten Kotiinpalaajat laulaa heti konsertin ensimmäisessä laulussaan.

Selkokielinen Marianpäivän kirkko

su 21.3 klo 10 Tikkurilan seurakunnan Facebook-sivuilla www.facebook.com/tikkurilanseurakunta

Jumalanpalveluksen voi katsoa myös myöhemmin tallenteena

Jumalanpalveluksen toteutuksessa on mukana käsityöpaja Käenkukan taiteilijat sekä seurakunnasta Kristiina Tuohimaa-Salminen, Jaakko Hyttinen ja Päivi Helén. 

Etäolkkarit ja aamukahvit kokoontuvat etänä

osoitteessa https://meet.jit.si/Erilaistenystavienetakahvit

Aamukahvit joka torstaiaamu

to 11.3 klo 10
to 18.3 klo 10
to 25.3 klo 10
to 1.4 klo 10

Etäolkkarit joka toinen tiistai ilta

ti 9.3 klo 17.30
ti 17.3 klo 17.30

Virtuaalinen esittelykierros Tikkurilan kirkkoon

Koronatilanteen vuoksi esittelykierrokset ja ryhmätoiminta Tikkurilan kirkossa ei ole valitettavasti mahdollisia. Voit kuitenkin tutustua alla olevan linkin kautta Tikkurilan kirkkoon.

Kirkkokierros Tikkurilan kirkossa – YouTube

Ehtoollishetkien varaus ulos

Koranotilanteen vuoksi yksityisiä ehtoollishetkia   voi varata kehitysvammaistyön diakonilta p. 050 433 4232 tai ulos tai omaan  kotiin ma 29.3 pe-9.4.2021

Kehitysvammaistyön vastaanotto

Mieluiten etänä tai ulkona esimerkiksi kävelle

Kristiina Tuohimaa-Salminen
p. 050 433 4232

 

 

Tarinakilpailu

Tarinakilpailut kehitysvammaisille ihmisille ja heidän läheisilleen

Juhlavuoden kunniaksi järjestämme Kohtaa mut -tarinakilpailun tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille sekä 60 vuotta tekoja -kirjoituskilpailun läheisille. Kokoamme tarinoita verkkosivuille ja esitämme otteita vuosi juhlassa 11.6.2021.

 • Kohtaa mut -tarinakilpailuun voi osallistua kohtaamisesta kertovalla tarinalla tai vaikka sarjakuvalla. Tarinan voi kertoa myös videolla.
 • 60 vuotta tekoja -kirjoituskilpailussa haetaan tarinoita, muistoja ja mietteitä 60-vuotiaasta yhdistystoiminnasta.

Kerro tarinasi ja osallistu kilpailuun!

Lue lisää ›