Tukiliiton uutisia 13.11.2021

  Nyt riittää!

Vammaisjärjestöt ovat vuosia nostaneet esiin epäkohtia, joita palveluiden hankinta ja järjestäminen kilpailutusmenettelyllä on saanut aikaiseksi. Halpa hinta on ollut palveluntuottajaa valittaessa valitettavan usein määräävä tekijä. Hyvä palvelun laatu ja halpa hinta eivät molemmat ole ihmisten elämän keskeisissä palveluissa yhtä aikaa mahdollisia. Kuinka paljon esimerkkejä vielä tarvitaan, että asiaan saadaan muutos, Tukiliiton vaikuttamistoiminnan päällikkö Jutta Keski-Korhonen kysyy blogissamme.

https://www.tukiliitto.fi/blogi/nyt-riittaa/

Kehitysvamma- ja autismijärjestöt vaativat valtakunnallista selvitystä lainvastaisista rajoitustoimista

Järjestöt vaativat valtakunnallista selvitystä rajoitustoimista ja mahdollisista lainvastaisuuksista, jotta voidaan ehkäistä vastaavat tapaukset tulevaisuudessa. Henkilökunnan riittämätön määrä ei saa koskaan johtaa rajoitustoimenpiteiden käyttöön.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/kehitysvamma-ja-autismijarjestot-vaativat-valtakunnallista-selvitysta-lainvastaisista-rajoitustoimista/

 

Hae ja ilmoittaudu tapahtumiin (päivittyvä lista)

Päivitämme listaa tulevista tapahtumista. Kohtaa mut -kahvilat käynnistyvät Rovaniemellä, Pudasjärvellä ja Haukiputaalla. Nämä uudet kohtaamispaikat ovat nuorille tai aikuisille, joilla on kehitysvamma tai tuentarve oppimisessa ja ymmärtämisessä.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/hakuajat/

 
 
 

KVPS: Webinaari kuolemasta ja saattohoidosta

Tule kuulemaan ja keskustelemaan, minkälaisia asioita kehitysvammaisen ihmisen viimeisen matkan varrella on hyvä huomioida. Miten olla tukena?

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/kvps-webinaari-2/