TUKILIITON UUTISIA 10.3.2022

Henkilökohtainen budjetointi on mahdollisuus

Henkilökohtainen budjetointi eli HB on palveluiden järjestämistapa, jonka tarkoituksena on vahvistaa vammaisten ihmisten itsemääräämisoikeuden, valinnanvapauden ja osallisuuden toteutumista. Ajatuksena on, että oma henkilökohtainen budjetti mahdollistaisi avun ja tuen järjestämisen yksilöllisemmin ja tuen tarpeita vastaavasti. Suurimmalle osalle sote-palvelut toimivat sellaisenaan. Jos näin ei ole, on omalla budjetilla mahdollista valita palvelut itse perinteisten valmiiden vaihtoehtojen sijaan. Blogin kirjoittaja Petteri Kukkaniemi työskentelee kehittämispäällikön tehtävässä Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä.

https://www.tukiliitto.fi/blogi/henkilokohtainen-budjetointi-on-mahdollisuus/

Kehitysvammainen potilaana -teos päivitetty – Kehitysvammaisuudesta tarvitaan enemmän tietoa terveydenhuollon palveluissa

Kehitysvammaiset ihmiset ovat keskenään monimuotoisempi ryhmä kuin vammaton valtaväestö. Päivitetty Kehitysvammainen potilaana -kirja sisältää pitkään alalla työskennelleiden lääkäreiden kokoamaa tietoa.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/kehitysvammainen-potilaana/

Läheisten tuki asioiden hoitamisessa -verkkokoulutus

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan verkkokoulutukseen, jossa käsitellään läheisten mahdollisuuksia tukea yli 18-vuotiasta kehitysvammaista ihmistä hänen omien asioidensa hoitamisessa. Koulutus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/laheisten-tuki-asioiden-hoitamisessa-verkkokoulutus/

Kela päivitti selkoesitteitä

Kela julkaisee vuosittain kahdeksan erilaista elämäntilannekohtaista selkokielistä etuusesitettä. Viisi näistä on nyt julkaistu suomeksi ja ruotsiksi. Samalla on päivitetty myös esitteiden saamenkieliset kieliversiot.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/kela-selkoesitteet/

Mistä tukea lapsiperheille? -teemallinen verkkokeskustelu

Miiten haetaan henkilökohtaista apua lapsen vapaa-ajan viettoon? Mietityttääkö, mistä voi saada tukea? Mitä apua voi saada kotiin? Tule mukaan verkkokeskusteluun maanantaina 14.3.2021 kello 17.30–19. Aiheena perustiedot eri tukimuodoista ja palveluista.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/mista-tukea-lapsiperheille/

Tukiliitto lahjoittaa 15 000 euroa kehitysvammaisten ihmisten ja heidän perheidensä auttamiseen Ukrainassa

Välitämme lahjoituksen eurooppalaisen kattojärjestömme Inclusion Europen kautta.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/tukiliitto-lahjoittaa-15-000-euroa-kehitysvammaisten-ihmisten-ja-heidan-perheidensa-auttamiseen-ukrainassa/