TUKILIITON UUTISIA 21.4.2022

YK:n vammaiskomitea: henkilökohtaisen avun voimavararajaus on YK:n vammaissopimuksen vastainen

Henkilökohtaisen avun voimavararajaus syrjii kehitysvammaisia henkilöitä, jotka tarvitsevat tukea päätöksenteossaan. Vammaispalvelulakia on muutettava siltä osin.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/ykn-vammaiskomitea-henkilokohtaisen-avun-voimavararajaus-on-ykn-vammaissopimuksen-vastainen/

 

Tukiliitto: Digitaalisen henkilöllisyyden palveluissa on mahdollistettava avustajan käyttö

Tukiliitto vaatii lakiesitykseen digitaalista tunnistautumista ja luonnollisen henkilön tunnistautumisvälineen käyttöä helpottavia säännöksiä vammaisten ihmisten tarvitsemista mukautuksista. Digitaalisen henkilöllisyyden palveluissa on mahdollistettava apuvälineet, esimerkiksi henkilökohtaisen avustajan käyttö tunnistautumisen apuna.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/tukiliitto-digitaalisen-henkilollisyyden-palveluissa-on-mahdollistettava-avustajan-kaytto/

 

Norion verkkovertaistapaaminen: Harvinaiset geenimuutokset toukokuussa

Teams-tapaaminen 5.5. on suunnattu vanhemmille, joiden lapsella on harvinainen geenimuutos tai epäily geenimuutoksesta, mutta diagnoosia ei ole löytynyt.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/norion-verkkovertaistapaaminen/

 

Yhdenvertaisen kaveritoiminnan Hengaamo keskiviikkoisin

Yhdenvertainen kaveritoiminta avaa netissä nuorille Hengaamon. Hengaamossa jutellaan, suunnitellaan mitä haluaisimme tehdä yhdessä tai ihmetellään vaikka vain arjen asioita – eli hengataan yhdessä! Hengaamoon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osallistumislinkki on aina sama.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/hengaamo-aloittaa/

 

Järjestötiedote liittohallituksen kokouksesta 5/2022

Kehitysvammaisten Tukiliitto julkaisee tiedotteita liittohallituksen kokouksissaan tekemistä päätöksistä. Kukin tiedote sisältää kaikki päätökset, jotka voidaan julkaista, sekä kokouksen ilmoitusasioita.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/jarjestotiedote-liittohallituksen-kokouksesta-5-2022/