TUKILIITON UUTISET 6.5.2022

Kirja-arvio: Mies kuin pantteri

Antti Tuurin teoksen Mies kuin pantteri – Wahlroosin elämä (Otava 2022) päähenkilö on Jukka Jalmari Wahlroos, helsinkiläinen kehitysvammainen mies. Kirjailija Antti Tuuri on Wahlroosin ystävä jo yli viiden vuosikymmenen ajalta.

Wahlroosin elämänvaiheiden kuvauksen lomassa Tuuri käsittelee raskausseulontoja ja pohtii niiden etiikkaa laajasti myös Tukiliiton entisen puheenjohtajan Oiva-Antti Mäen ajatusten kautta. Tukiliiton entinen työntekijä Jukka Kaukola kirjoittaa kirjasta blogissamme.

https://www.tukiliitto.fi/blogi/mies-kuin-pantteri-antti-tuuri-kirjoitti-kirjan-ystavastaan-jolla-on-downin-oireyhtyma/

Koulutuspäivä kehitysvammaisten ihmisten mielen hyvinvoinnista 10.5.2022

THL ja Me Itse järjestävät yhdessä koulutuspäivän kehitysvammaisten ihmisten mielen hyvinvoinnista 10.5.2022. Tilaisuudessa kuullaan myös mielen hyvinvointia tukevista oikeuksista. Tilaisuuteen voi osallistua etänä ja se on maksuton.

 

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/koulutuspaiva-kehitysvammaisten-ihmisten-mielen-hyvinvoinnista/

Uusi opas opas vammaisille äideille ja äitiydestä haaveileville sekä ammattilaisille

Opas antaa tietoa raskauden suunnittelusta, raskausajasta, vauvavaiheesta sekä lapsiajasta vammaisen henkilön näkökulmasta

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/sivuvaunu/

Videoblogi tuo voimavaroja erityislasten vanhemmille

Heidi Forsell ja Pauliina Flang keskustelevat vlogissa syvästi, mutta lempeästi erityislapsen vanhemmuudesta, parisuhteesta, arjesta ja itsensä tutkimisesta. Videoblogi on suunnattu erityislasten vanhemmille ja ammattilaisille.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/erityinen-voimavara/