TUKILIITON UUTISIA 16.6.2022

  Kokemustoimijuus on monella tapaa tärkeää

”Viime keväänä pidin ensimmäistä kertaa PowerPoint-esityksen, joka kertoo minun elämästäni”, Vili Korhonen kertoo blogissamme. ”Mieleenpainuvimpana tekonani kokemustoimijana pitää kyllä mainita viime vuoden marraskuun Kehitysvammaisten teemaviikon tempaus, kun Rovaniemen Kohtaa mut -kahvila, Lapin Metkat ja ELO:n nuorisojaosto järjestivät kiusaamisen vastaisen mielenilmauksen Rovaniemen keskustassa.”

https://www.tukiliitto.fi/blogi/kokemustoimijuus-on-monella-tapaa-tarkeaa/

 

 

 

Takuueläke nousee 30 euroa elokuun alussa

Eduskunta on hyväksynyt kansaneläkeindeksin ylimääräisen korotuksen 1.8.2022 alkaen. Tuleva 3,5 prosentin korotus koskee muun muassa kansaneläkettä ja vammaisetuuksia. Eläkettä saavan hoitotuki nousee 2 euroa 58 senttiä.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/takuuelake-nousee-30-euroa-

Tukiliiton liittokokous kokoontui Tampere-talossa ja Teamsin välityksellä (tallenne katsottavissa)

Kehitysvammaisten Tukiliiton liittokokous kokoontui 11.6.2022, ja päätti muun muassa rinnakkaisjäsenyyden mahdollistamisesta silloin, kun sama henkilö kuuluu useampaan Tukiliiton yhdistykseen.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/tukiliiton-liittokokous-kokoontui-tampere-talossa-ja-teamsin-valityksella/

 

Suomen omaishoidon verkosto kokoaa tietoa omaishoitajille

Sosiaali- ja terveysalan järjestöt tarjoavat monenlaista tukea omaishoitajille. Suomen omaishoitajien verkoston ajankohtaiset tiedotteet kokovat yhteen tiedon esimerkiksi tapahtumista ja kampanjoista

.https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/suomen-omaishoidon-verkosto-2/

 

KeMuT 2022 kutsuu lauantaina 18.6.2022

Tänä vuonna KeMuja vietetään ensimmäistä kertaa kesällä. Esiintyjinä ovat Hassut tassut, Herkkuräbäri, Harmooni likat, LSV, Resonaarigroup, Pikku Kipinä ja Tunneteatteri. Huomaa myös Mini-KeMuT!

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/kemut-2022/