TUKILIITON UUTISIA 3.5.2023

Liittokokous 6.5. valitsee puheenjohtajan vuosille 2024-2026  

Tukiliiton nykyinen puheenjohtaja Petri Liukkonen on ilmoittanut olevansa käytettävissä seuraavalla puheenjohtajakaudellakin. Liukkonen on ainoa liiton puheenjohtajaksi ehdolle asetettu henkilö. Näin ollen Liukkonen valittaneen liittokokouksessa liittohallituksen puheenjohtajaksi vuosille 2024-2026.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/puheenjohtaja-voi-toimia-mahdollistajana-ja-asioiden-edistajana/

Liittokokousta voi seurata suorana lähetyksenä

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n sääntömääräinen liittokokous järjestetään Tampereella Tampere-talossa lauantaina 6.5.2023 kello 10.00. Liittokokousta voi seurata suorana lähetyksenä Tukiliiton verkkosivujen kautta.

Kokouksen aluksi Tukiliiton vaikuttamistoiminnan johtaja Jutta Keski-Korhonen ja vammaispalveluiden asiantuntija Anne Saarinen pitävät alustuksen vammaispalvelulaista kehitysvammaisen ihmisten toiminnan mahdollistajana.  https://www.tukiliitto.fi/tukiliitto-ja-yhdistykset/liittokokous/

Läheisten tuki asioiden hoitamisessa -koulutus

10.5. kello 17.30-19.30 järjestämme Läheisten tuki asioiden hoitamisessa -verkkokoulutuksen Teams-alustalla. Tilaisuudessa keskustellaan mm. miten voit läheisenä tukea ihmisen omaa toimijuutta, ja miten asioiden hoito onnistuu ilman virallista edunvalvontaa. Ilmoittaudu mukaan 7.5. mennessä. Ilmoittautumislinkki ja lisätietoa löytyvät Tukiliiton verkkosivujen tapahtumakalenterista

Voimavaroja vuorovaikutukseen tukea tarvitsevan murrosikäisen kanssa -kurssi

Voimavaroja vuorovaikutukseen tukea tarvitsevan murrosikäisen kanssa -verkkokurssi ja itseopiskelumateriaali antavat apua vanhemmalle nuoren kanssa käytävään vuorovaikutukseen ja kohtaamiseen murrosiässä. Kurssin tavoitteena on tukea vanhemman vuorovaikutusta erityistä tukea tarvitsevan nuoren kanssa. Kurssin voi auttaa löytämään tapoja turvalliseen vuorovaikutukseen.

https://www.hyvakysymys.fi/kurssi/voimavaroja-vuorovaikutukseen-tukea-tarvitsevan-murrosikaisen-kanssa/

Verkkotreffeillä aiheena on uusi vammaispalvelulaki

Jäsenyhdistysten verkkotreffeillä keskiviikkona 24.5. Tukiliiton juristit Tanja Salisma ja Saara Kokko kertovat uudesta vammaispalvelulaista. Treffit ovat tällä kertaa vähän pidemmät, kello 17.30-19.30.  Voit lähettää etukäteen 21.5. mennessä kysymyksiä tai huomioita aiheesta osoitteeseen: . Kysymykset välitetään illan alustajille ja he vastaavat kysymyksiin illan aikana.

Verkkotreffit järjestetään Teams-alustalla. Treffeille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

  Lue lisää tapahtumakalenterista  

Vastaa hyvinvointialueen toimivuutta ja palveluita koskevaan kyselyyn

Tukiliitto kerää jäsenistönsä kokemuksia hyvinvointialueen palveluiden toimivuudesta. Hyödynnämme tiietoa alueellisen ja valtakunnallisen vaikuttamisen taustatietona.

Toivomme vastauksia sekä palveluiden käyttäjiltä että kaikilta läheisiltä. Kysely on anonyymi ja vastausaikaa on 4.6.2023 asti.