TUKILIITON UUTISIA 25.8.2023

  Tervetuloa Kaikkien yhteinen maailma -seminaariin 9.9. Tampereelle tai verkon kautta

Kaikkien yhteinen maailma -seminaarissa 9. syyskuuta paneudutaan kaikille yhteisen vapaaehtoistoiminnan merkitykseen vammaisille ja vammattomille ihmisille, kokemustoimijuuteen, alueelliseen vaikuttamiseen ja YK:n vammaissopimuksen näkymiseen tässä ajassa.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/tervetuloa-kaikkien-yhteinen-maailma-seminaariin-9-9-tampereelle-tai-verkon-kautta/

 

 

  Kehitysvamma- ja autismijärjestöjen terveiset hallitusohjelman toteutukseen ja budjettiriiheen

Kehitysvamma- ja autismijärjestöt ovat huolissaan hallitusohjelman kirjauksista, joiden mukaan leikkauksia on tulossa vammaispalveluihin, sosiaaliturvaan ja järjestörahoitukseen. Järjestöt vastustavat vammaispalvelulain voimaantulon siirtämistä.

 

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/kehitysvamma-ja-autismijarjestojen-terveiset-hallitusohjelman-toteutukseen-ja-budjettiriiheen/

 
 

 

Erityistä tukea eri elämänvaiheissa

Kehitysvammainen henkilö tarvitsee elämänsä aikana tukea enemmän kuin muut hänen ikäisensä henkilöt. Miten tuen tarve ja sen merkitys sitten muuttuvat vuosien saatossa? Täytin tänä vuonna 30-vuotta ja kutsuin minulle tärkeään paikkaan paljon minulle tärkeitä ihmisiä sitä juhlistamaan. He ovat tukeneet minua eri elämänvaiheissani. Juhlissa pitämästäni puheesta oikeastaan lähtikin ajatus myös tähän blogitekstiin, jossa kertaan elämässäni […]

https://www.tukiliitto.fi/blogi/erityista-tukea-eri-elamanvaiheissa/