TUKILIITION UUTISIA 29.9.2023

  Eduskunta hyväksyi esityksen uuden vammaispalvelulain voimaantulon siirtämisestä

Eduskunta hyväksyi 27.9.2023 esityksen uuden vammaispalvelulain voimaantulon siirtämisestä vuoden 2025 alkuun. Laki tarvitsee vielä tasavallan presidentin vahvistuksen.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/eduskunta-hyvaksyi-esityksen-uuden-vammaispalvelulain-voimaantulon-siirtamisesta/

Tukiviesti siirtyy verkkoon vuoden 2024 loppuun mennessä

Tukiviesti siirtyy verkossa luettavaksi vuoden 2024 aikana. Vuonna 2025 lehteä ei enää paineta paperisena, vaan lukijat pääsevät lehden äärelle internet-yhteyden kautta. Uusi Tukiviesti tullaan rakentamaan verkkolehtialustalle: se ei tuolloin ilmesty myöskään Lukusalissa julkaistuna näköislehtenä, kuten nyt.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/tukiviesti-siirtyy-verkkoon-vuoden-2024-loppuun-mennessa/

 

Onko kehitysvammaisilta ihmisiltä perheineen pakko leikata?

Sana pakko merkitsee suomen kielessä ehdotonta velvoitusta tai välttämättömyyttä: jonkun on pakko tehdä jotakin. Hallituksen syyskausi on käynnistynyt keskustelulla siitä, mistä kaikesta on pakko leikata, jotta Suomen julkinen talous tasapainottuu.  Petteri Orpon hallitus on katsonut, että leikkauksia on pakko kohdistaa muun muassa työttömyysturvaan, toimeentulotukeen sekä asumistukeen, minkä lisäksi hallitus on esittänyt eräiden sosiaaliturvaetuuksien indeksijäädytystä. Se […]

Lue lisää: https://www.tukiliitto.fi/blogi/onko-kehitysvammaisilta-ihmisilta-perheineen-pakko-leikata/