TUKILIITON UUTISIA 27.10.2023

Sairaalapassi antaa tietoa kehitysvammaisen henkilön tuen tarpeista

Lapin Kehitysvammaisten Tukipiiri ja Lapin keskussairaala ovat yhteistyössä laatineet kehitysvammaisille henkilöille sairaalapassin sairaalakäyntien tueksi. Passi antaa tietoa asiakkaan tuen tarpeista, tukemisen tavoista ja auttaa vuorovaikutuksessa. Passista on nyt tehty uusi versio.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/sairaalapassi-antaa-tietoa-kehitysvammaisen-henkilon-tuen-tarpeista/

 

 

Ensitiedolla on väliä

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim laati Hyvä käytäntö -suosituksen ensitiedon antamiseen osana Kansallisen lapsistrategian toimenpanoa. Ensitietosuositus on nyt luettavissa sivulla: www.terveysportti.fi. Duodecimin tiedote suosituksesta löytyy täältä: www.duodecim.fi. Ensitiedolla tarkoitetaan tietoa, joka annetaan perheelle, kun perheenjäsenet kohtaavat lapsen tai sikiön sairauden tai vammaisuuden. Ensitiedon hetkeen on syytä pysähtyä ja keskittyä. Tilanne sanoineen jää usein vanhempien mieleen loppuiäksi. Tavalla, […]

https://www.tukiliitto.fi/blogi/ensitiedolla-on-valia/

 

 

Ilmoittaudu mukaan Muutto ja oma koti -päivään 2.12.

Mitä kaikkea muuttoon ja omassa kodissa asumiseen kuuluukaan? Tervetuloa päivään mukaan saamaan vinkkejä, kuulemaan kokemuksia ja tapaamaan muita. Ilmoittautuminen 17.11. mennessä. Päivä on tarkoitettu tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille sekä heidän läheisilleen ja kaikille asiasta kiinnostuneille.

https://kvps.fi/tapahtuma/muutto-ja-oma-koti-paiva/