Tervehdys Selkeästi meille -hankkeesta!

Kehitysvammatuki 57 ry:n ja Kehitysvammaliiton yhteistyössä toteuttava Selkeästi meille -hanke etsii osallistujia saavutettavuuden iskuryhmiin, jotka haluavat vaikuttaa sähköisiin palveluihin. Toiminnassa kohdataan palveluiden kehittäjiä ja ylläpitäjiä, testataan ryhmän valitsemia sovelluksia ja itsepalvelupäätteitä ja kerrotaan mielipiteitä niistä.

Itsepalvelupäätteitä tai -automaatteja ovat esimerkiksi

  • pikaravintolan tilauslaite
  • kirjaston lainausautomaatti
  • joukkoliikenteen lippuautomaatti.

 

Mitä iskuryhmässä tehdään?

Iskuryhmissä tutkitaan sovelluksia ja automaatteja ja annetaan niistä palautetta palvelun ylläpitäjälle. Toivomme osallistujilta halua vaikuttaa erilaisiin sähköisiin palveluihin. Lisäksi on hyvä, että osallistuja osaa käyttää älypuhelinta tai tietokonetta ja nettiä. Iskuryhmä on suunnattu ihmisille, joilla on kehitysvamma tai muu erityisen tuen tarve.

Kokoontumiset

Iskuryhmiä järjestetään Helsingissä keväällä ja syksyllä 2023. Kevään ensimmäinen iskuryhmä kokoontuu neljä kertaa 3 tuntia kerrallaan. Iskuryhmä järjestetään Kehitysvammatuki 57 ry:n Ystävätuvalla Helsingin Kalliossa. Osoite on Läntinen Brahenkatu 2, 4. kerros. Toinen tapaamiskerta sovitaan ensimmäisellä kerralla. Toisella kerralla menemme testaamaan itsepalveluautomaattia.

Kokoontumisajankohdat:

  1. kerta maanantaina 27.2. kello 15–18
  2. kerta maanantaina 6.3. kello 15–18
  3. kerta maanantaina 13.3. kello 15–18
  4. kerta maanantaina 20.3. kello 15–18

Ryhmään voi osallistua läheisen, avustajan tai tukihenkilön kanssa.

Mukaan voi hakea viimeistään 19.2.

Iskuryhmään haetaan täyttämällä hakemus netissä. Löydät sähköisen hakemuksen Webropolissa:  https://link.webropol.com/s/iskuryhma2023

Lue lisää Selkeästi meille -hankkeen saavutettavuuden iskuryhmistä tästä linkistä.

Saavutettavuuden iskuryhmä on Selkeästi meille -hankkeen toimintaa!

Saavutettavuuden iskuryhmän järjestää Selkeästi meille -hanke. Hankkeessa edistetään sitä, että kaikkien olisi helppo käyttää sähköisiä palveluita ja laitteita. Selkeästi meille -hanke on Kehitysvammatuki 57 ry ja Kehitysvammaliitto yhteinen valtakunnallinen hanke. Hanke toimii vuosina 2020-2023

Sopisiko iskuryhmän toiminta osaksi toimintaanne?

Järjestämme iskuryhmiä neljä vuoden 2023 aikana. Olisiko toiminnassanne jokin valmiina oleva ryhmä, joka haluaa vaikuttaa sähköisiin palveluihin? Ole yhteydessä minuun, jos toiminta sopisi osaksi toimintaanne. Kerron lisätietoja myös iskuryhmän toiminnasta ja siihen hakemisesta joko sähköpostilla tai puhelimella 044 901 3213.

Selkeästi meille -hankkeen puolesta iloisin yhteistyöterveisin,

Satu Timperi

hankepäällikkö

Selkeästi meille -hanke

Kehitysvammatuki 57 ry

 

Läntinen Brahenkatu 2

00510 Helsinki

044 9013 213

 

www.selkeästimeille.fi

www.facebook.com/selkeastimeille

www.instagram.com/selkeastimeille

www.kvtuki57.fi/selkeastimeille