TUKILIITON UUTISIA 17.2.2023

Hakuaika on muuttunut: Tukiliiton apurahaa haetaan tänä vuonna lokakuussa

Tukiliiton apurahoja myönnetään 16 vuotta täyttäneille kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille. Hakuaika on lokakuussa.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/harrastatko-hae-tukiliiton-apurahaa/

 

Selkokeskus: Onko eduskuntavaalien ehdokkailla uskallusta kertoa tavoitteistaan selkokielellä?

Politiikan kieltä moititaan usein hankalaksi. Demokratian kannalta on kuitenkin tärkeää, että jokainen saa tietoa esimerkiksi vaaleista itselleen ymmärrettävällä tavalla. Kehitysvammaliiton Selkokeskus haastaa tulevien eduskuntavaalien ehdokkaita ja puolueita viestimään selkokielellä.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/selkokeskus-onko-eduskuntavaalien-ehdokkailla-uskallusta-kertoa-tavoitteistaan-selkokielella/

Vammaislainsäädännön uudistus otti askeleen eteenpäin – PeV edellytti vielä muutamia täsmennyksiä

Eduskunnan perustuslakivaliokunta (PeV) piti sääntelytapaa riittävän täsmällisenä, edellytti muutoksia hengityslaitteen varassa elävien ihmisten asemaa koskeviin säännöksiin ja painotti seurannan välttämättömyyttä.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/vammaislainsaadannon-uudistus-otti-askeleen-eteenpain-pev-edellytti-viela-muutamia-tasmennyksia/

Juuri sinulle -kirjanen kertoo kahdeksan erityisperheen tarinan

Kehitysvammatuki 57 ry on julkaissut Juuri sinulle – kasvoja erityisyydelle -kirjasen, johon on koottu yhteen kahdeksan erityisperheen tarinat. Kirjanen tarkoitettu tueksi uuden tilanteen edessä oleville erityisperheille ja se on vapaasti luettavissa verkossa.

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/juuri-sinulle/